Hojicha zielona herbata prażona Zobacz większe

Hojicha

Nowy produkt

Hojicha
Czasami pisane houjicha jest japońskiej zielonej herbaty, która była palona przy wysokiej temperaturze. Jest zwykle wykonana z bancha , ale może również składać się z Sencha lub kukicha.

Więcej szczegółów

40 Przedmiotów

14,00 zł brutto

  • 50g
  • 100g

więcej informacji

Hojicha

Hojicha (również Houjicha) japońska zielona herbata palona w dużej temperaturze. Zwykle wykonywana z bancha, ale również może składać się z Sencha czy Kukicha. Po raz pierwszy „stworzona” została w Kyoto w roku 1920.
Czasami pisane houjicha jest japońskiej zielonej herbaty, która była palona przy wysokiej temperaturze. Jest zwykle wykonana z bancha , ale może również składać się z Sencha lub kukicha.

Wykonywana jest raczej z łodyg i gałązek krzewu herbacianego zamiast z liści. Ze względu na jej proces produkcyjny herbata ta zawiera bardzo mało kofeiny. Jest to popularny napój do kolacji, na wieczór. Polecana jest osobom starszym oraz dzieciom.

Nasza Herbata posiada starannie wyselekcjonowane łodygi Kukicha. W smaku nie przypomina  tradycyjnych herbat zielonych. Napar jest złotawy, i posiada „wędzony” aromat.

Sposób przygotowania
3 gramy na 150 ml wody parzymy w temperaturze 95 st. C parzymy od 30 sekund do 3 minut (w zależności od osobistych preferencji) Jednak przy pierwszym zaparzaniu zalecane jest użycie wody 95 st. C czas ok 90 sekund.

Opinie

Napisz opinię

Hojicha

Hojicha

Hojicha
Czasami pisane houjicha jest japońskiej zielonej herbaty, która była palona przy wysokiej temperaturze. Jest zwykle wykonana z bancha , ale może również składać się z Sencha lub kukicha.